Första hjälpen för torrt och skadat hår!

2012-11-17 @ 12:00:00
Vill du undvika att klippa dig allt för mycket vid frisören när du bara skall klippa av dina slitna toppar?
Här kommer mina tips för dig, börja med detta ungefär en vecka innan du har din tid för klippning.
Eller om ditt hår är akut behov av vård och du har inte tid eller pengar att gå till frisören.
 
Dag 1. Tvätta håret med ett djup rengörande schampoo eller ett schampoo för torrt&skadat hår och låt håret självtorka utan att ha i balsam och övriga produkter du vanligtvis använder. Borsta/Kamma igenom håret noggrant och applicera olivolja i hela håret och kamma igenom igen, ta på igen på topparna och låt sitta i minst 5 timmar (helst över natten). Se dag 2.

Dag 2. Schampoonera ditt hår två gånger för att få bort all olivolja, tänk på att ha ljummet/varmt vatten då försvinner oljan lätt ur håret. Håret är mättat på olja och det överflödiga tvättar du enkelt ur. En inpackning för torrt&skadat hår tar du i efter schampooneringen då håret är öppnat sig, låt inpackningen sitta i ditt hår i minst en timma (även om det står 1 minut på förpackningen) för maximalt resultat innan du sköljer ur den. Avsluta med ett balsam för torrt&skadat hår för att det skall tillsluta dina hårstrån.
 
Dag 3. Låt håret vila helt, utan tvätt, produkter, värme ect.
 
Dag 4. Tvätta ditt hår med ett schampoo för torrt&slitet hår, lägg i en inpakning och låt den sitta i över natten.
 
Dag 5. Skölj ur inpackningen du haft i över natten och sedan applicera balsam för det skall tillsluta dina hårstrån. Undvik produkter, värme ect och låt ditt hår få vila.
 
Dag 6. Tvätta ur inpackningen med ett schampoo för torrt&skadat hår och låt håret självtorka utan att ha balsam och övriga produkter du vanligtvis använder. Borsta/Kamma igenom håret noggrant och applicera olivoljan i håret och kamma igenom igen, ta på igen på topparna och låt sitta i över natten.
 
Dag 7. Tvätta håret två gånger, använder du silverschampoo eller annat färgschampoo kan du använda det nu. Applicera sedan balsam och fokusera på topparna, låt sitta i 5 minuter innan du sköljer ur det och avsluta med att skölja igenom ditt hår med kallt vatten.

Nu är ditt hår friskt och återfuktat igen!
 
 
 
TIPS :

För att undvika att du skall få olivolja eller hårinpackning på kläder, sänglinnen osv så införskaffa en duschmössa och sätt på huvudet. Detta är ett super och jag använder det hela tiden när jag gör inpackningar och behandlar håret med olivolja. (Engångs-duschmössor hittar du på hotell, fråga efter det i receptionen, så får du en och den kan du använda många gånger om så du behöver inte kasta den efter en gång bara).


Gör en omgång med olivolja i ditt hår och låt det sitta i över natten ungefär en gång i månaden. Man kan även värma oljan lite för bättre resultat, men undvik olja i hårbotten om du har fet hårbotten.

Använder du mycket produkter till ditt hår? Schampoonera alltid två gånger för att få ur det, när du schamponerar skall du bara använda lika mycket schampoo som en en-krona och när ditt hår är rent skall stort och bra lödder uppstå. Balsam skall du alltid ha minst dubbelt upp mot vad du använder i schampoo mängd då det inte löddrar som schampoo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0